A legkedvezőbb légijegyet keresed?

Egyiptom Ras Mohammad Nemzeti Park

Ünnep Egyiptom Ras Mohammad Nemzeti Park


Ha egy igazán varázslatos és lenyűgöző nyaralást szeretnél, akkor az Egyiptomi Ras Mohammad Nemzeti Parkot ajánljuk figyelmedbe. Ez az ikonikus park a Vörös-tenger partján fekszik, és valószínűleg egy olyan hely, amelyről már hallottál vagy olvastál számos turisták élménybeszámolójában.

A park az egyiptomi természeti kincsek gyöngyszeme, és tollas és tengervizes állatokban gazdag élővilága lenyűgöző. Csodálatos lehetne a korallok és az óriási tengeri teknősök közelsége, de figyelni kell néhány olyan dolgot, amelyeket érdemes figyelembe venni a nyaralás alatt.

Az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tenni, mielőtt belépsz a nemzeti parkba, az az előzetes engedély megszerzése. Ez az engedély könnyen elérhető a park hivatalos honlapjáról, vagy helyben igényelhető az egyik helyi irodában. A napi jegy a Ras Mohammad Nemzeti Parkba belépéshez körülbelül 6-7 Amerikai dollár, ezért nem lesz nehéz a bürokratikus rész.

Az utazóknak azt is javasoljuk, hogy figyeljék a hidevén vizek hidratációját, mivel ez a terület kifejezetten forró, és a felfrissülés nagyon fontos. Ezért jó, ha gondoskodnak egy nagy palack vízről is, hogy a nap során könnyeben fogyasztható legyen, amikor szükséges lesz.

A Ras Mohammad Nemzeti Park több mint 1000 fajta tengeri állattal büszkélkedhet, amelyek megnézéséhez kiváló lehetőségeket biztosítanak az utazóknak. A helyiek vezetésével körutak vagy a vízi sportok nagy tömege közül válogathat az utazó, mint például a búvárkodás, snorkeling stb.

A park ismert homokos strandjai még izgalmasabbá teszik a nyaralást. Kipróbálhatod a búvárkodást, a felfedezés izgalmait a víz alatt, vagy egyszerűen élvezheti egy családi vagy baráti szórakozást a tengerparton.

Összességében az Egyiptomi Ras Mohammad Nemzeti Park egy varázslatos hely, ahol a természeti kincsek, az állatok és az élmények vetítik a csillogó rajzolatot. Biztosíthatjuk, hogy egy látogatás a parkban emlékezetes és felejthetetlen élmény lesz mindenki számára, és feltétlenül érdemes kipróbálni egyszer az életben.


Szállás Egyiptom Ras Mohammad Nemzeti Park


Az egyiptomi Ras Mohammad Nemzeti Park az ország egyik legismertebb és leggyönyörűbb helye. A park a Vörös-tenger partján, a Sínai-félszigeten található, és lenyűgöző látványosságokkal várja a turistákat, köztük gazdag korallzátonyokkal, lenyűgöző tengeri élővilággal és lélegzetelállító tájakkal.

A park a Sínai-félsziget déli csücskében helyezkedik el, mindössze két órányi autóútra található Sarm el-Sheikhtől, a régió legnépszerűbb üdülővárosától. A Ras Mohammad Nemzeti Park világviszonylatban is kiemelkedő tengeri élőhelyek közé tartozik, és számos védelem alatt álló fajnak ad otthont.

A park területe két nagy részből áll: az el-Basha-öbölből és a Sharm el-Sheikhtől délre elterülő tengerparti sávból. Az el-Basha-öböl híres a kristálytiszta vízéről és a vadregényes hegyi tájáról. Itt felfedezheted a mélyebb vízben élő nagyszámú tengeri életet, köztük delfineket, teknősöket és számos színpompás halat. Merülés közben szemtanúi lehetsz a lenyűgöző korallzátonyoknak és a rejtélyes barlangoknak.

A Ras Mohammad Nemzeti Parkban számos kempinghely és szálláslehetőség is áll a látogatók rendelkezésére. Akár kempingezni szeretnél a park területén, akár luxusüdülőhelyen szeretnél megszállni, biztosan találsz magadnak megfelelő helyet.

Ha valami különleges élményre vágysz, próbáld ki a hajózási túrákat, amelyeket a park szervez. Fedezd fel a Vörös-tenger tengeri életének lenyűgöző világát, és élvezd a napsütéses időt egy hajón. Látogass el a Tűzsziklákra, amelyek lenyűgöző természeti képződmények, vagy kirándulj az öböl mentén vezető sétányon, ahol csodálatos kilátást nyújt a kék tenger.

A Ras Mohammad Nemzeti Park ideális helyszín a természet szerelmeseinek és a vízi sportok kedvelőinek. Merülés, snorkeling és hajózás során felfedezheted a feledhetetlen szépségeket, és találkozhatsz a tengeri élet különleges képviselőivel. Emellett a park számos kiváló helyet kínál a pihenésre és a sétákra, ahol eltöltheted a napot, gyönyörködvén a lenyűgöző tájban.

Ha Egyiptomba utazol, ne hagyják ki a Ras Mohammad Nemzeti Parkot a programból. Ez a természeti csoda elkápráztatja, és feledhetetlen élményeket nyújt mindenkinek, aki szereti a természetet és a víz alatti világot.


Gyakran ismételt kérdések és válaszok Egyiptom Ras Mohammad Nemzeti Park


1. Mikor van nyitva a Ras Mohammad Nemzeti Park?

A park egész évben nyitva van, de a látogatók érdemesek előre tájékozódni a nyitvatartási időkről.

2. Mi a belépőjegy ára?

A belépőjegy ára változó lehet, de általában 10-20 euró között mozog.

3. Milyen tevékenységek várják a látogatókat a parkban?

A parkban lehet búvárkodni, snorkelizni és túrázni. A látogatók megtekinthetik a korallok és a tengeri élőlények változatos világát.

4. Hol lehet szállást foglalni a park közelében?

Szórványosan találhatóak szállodák, vendégházak a park és a környékén. Ajánlatos előre lefoglalni a szállást.

5. Mennyi időre van szükség a park felfedezéséhez?

Ez attól függ, hogy milyen tevékenységeket tervezünk. Az átlagos látogatási idő 4-6 óra.

6. Milyen időjárásra lehet számítani a parkban?

A téli hónapok a legideálisabbak a látogatásra, amikor kellemes hőmérséklet és tiszta víz várja a turistákat.

7. Miben különbözik a park a környező vízi élményekről?

A Ras Mohammad Nemzeti Parkban a tengeri élővilág kifejezetten változatos és gazdag. Az egyedülálló korallok és a sokféle hal, rák, polip és egyéb tengeri élőlény egyedülálló látványt nyújtanak.

8. Van-e túravezető a parkban?

Igen, a parkban szakképzett, angolul beszélő túravezetők készen állnak, hogy segítsenek a látogatóknak felfedezni a parkot. Vagy előre meg lehet szervezni saját túravezetőt.

9. Mennyi időre van szükség a búvárok és a snorkelzők számára?

A búvároknak ajánlatos legalább egy teljes napot szánni a park felfedezésére. A snorkelzőknek viszont egy fél nap is elegendő lehet.

10. Milyen szabályok vonatkoznak a park látogatására?

A látogatóknak be kell tartaniuk az összes park szabályát. Tilos az ivás, az élelmiszer fogyasztása és a dohányzás a park területén. Tilos a korallokhoz hozzáérni vagy bármilyen állat megzabolázása. Tilos aludni a parkban. Állati zónákba települni nem szabad. Az állatok felé közelíteni csak mértékkel és körültekintéssel lehet. Megengedett tevékenységek csak a kalauzok felügyelete mellett végezhetők. A veszélyt jelentő állatoktól lehetőleg távol kell maradni. A hulladékot rendesen el kell tüntetni. Mindenki köteles megőrizni az élővilág tisztaságát és természetes állapotát. Az engedély nélküli tevékenységek tilosak. Tilos az állatkerti állatok simogatása vagy etetése. Veszélyeztetett állatokat nem lehet zavarni. Az emberi tevékenységnek visszhangot, zajt, füstöt vagy bármilyen zavaró hatást okozó tevékenységet meg kell kerülni. Tilos a fotoszafari repülőgépből vagy helikopterről. A parkot csak a nemzeti park igazgatója engedélyével lehetellenőrizni. Tilos a park bármilyen berendezésén változtatni. Tilos a tengerbe, a folyóba vagy a tóba dohányozni, pisilni vagy kakálni. Tilos a kivágott vagy elszáradt növényzetet gyúlékony anyaggal égetni. Tilos a parkban szupertitúciót, dékánizációt vagy cianózist végrehajtani. Tilos a kutyák, macskák és gyerekek az érintett területeken. Az embereket öltözödni kell a mosdókban vagy más, erre a célra kijelölt helyeken. A termessenkénti korlátozási időszakok figyelni kell, az engedélyezett tevékenységet nem szabad megkezdeni a határidő előtt vagy után. Feltétlenül be kell tartani a szabályokat, hogy a jövő generációi is élvezhessék a csodálatos természeti kincseket.

11. Milyen tanácsokat szoktak adni a látogatóknak a parkban való tartózkodás előtt?

A látogatóknak javasoljuk, hogy utazás előtt kísérletezzenek a búvárok vagy a snorkelzők számára szükséges felszereléssel. Továbbá érdemes napvédő krémmel alaposan bekenni a bőrt, és állandóan hidratálni kell magukat. Fontos, hogy a park látogatása előtt lehetőség szerint előre foglaljuk a jegyeket és a szállást. Érdemes az időjárás előrejelzését is ellenőrizni, és választani a megfelelő időpontot. Az állati zónákat ne szegjük meg és maradjunk az erre a célra kialakított útvonalakon. És végül, törődjünk a park állat- és növényvilágának védelmével, és ne hagyjunk magunk után hulladékot.

12. Melyek a legnépszerűbb látnivalók a parkban?

Az egyik legismertebb látványosság a Yolanda wrack, a könnyen közelíthető korallok, az Shark és Yolanda Reef vagy a Park előtti sivatagi táj. Emellett a látogatók számos tengeri állatot láthatnak, mint például cápákat, teknősöket, delfineket, rákokat és polipokat. Sok a madár és kisebb állatok is Aligátorzab termesz, Arzenálfa, Fémdézsma, Háromlevelű kömény, Kézfű.

13. Hogyan juthatunk el a parkba?

A park közelében egy reptér található, ahol charter járatok érkeznek számos európai városból. Továbbá a park könnyen elérhető autóval vagy taxival is. Ajánlott lehet a helyi kalauz szolgáltatásokat is igénybe venni, hogy jobban ismerjük meg a parkot.

14. Van-e a parkban boltok és éttermek?

Az éttermek és boltok szórványosan találhatók a park és a környékén. A látogatóknak érdemes magukkal hozniuk ételt és italt, ha az előre nem megoldott.

15. Milyen veszélyekkel szembesülhetünk a parkban?

A parkban élő állatok jelentenek bizonyos veszélyeket, különösen, ha nem tartjuk be a szabályokat. Cápák, stingrayek, tengeri kígyók és egyéb tengeri állatok előfordulhatnak. Az erős áramlatok is problémákat okozhatnak. Az embereknek ajánlott megfelelő felszereléssel rendelkezniük, és az utasításokat követniük az veszélynek kitett időszak alatt.

16. Milyen csomagolási ajánlásokat kell figyelembe venni a parkban történő tartózkodás előtt?

Fontos, hogy a látogatók kényelmes sportruhát viseljenek és váltásruhát is magukkal hozzanak. Ugyancsak ajánlott napvédő krém, szemüveg, kalap és megfelelő lábbeli, fürdőruhát és törölközőt is csomagolniuk. Az ehhez kapcsolódó búvárfelszerelést érdemes előre kikérni.

17. Milyen tanácsokat lehet adni azoknak, akik először keresik fel a parkot?

Az először látogatóknak érdemes felkeresniük az információs központot, hogy tájékozódjanak a parkbeli tevékenységekről és a látogatási szabályokról. Ajánlott lehet az első látogatás alkalmával csak snorkelre vagy egy könnyű búvárkodásra alapozni, majd ha tapasztaltabbak, visszatérni a profibbnak becsült látogatásra.

18. Mi történik, ha elhagyok valamit a parkban?

Ha valamit a parkban hagytunk, érdemes az első dolgunk jelenteni az illetékeseknek, akik segítséget nyújtanak a tárgyak visszaszerzésében.

19. Milyen korhatárok vonatkoznak a parkba látogatókra?

A parkba bármilyen korú látogató bejuthat, de a gyerekek és serdülők kizárólag szülői vagy felügyeleti engedéllyel tartózkodhatnak a parkban.

20. Hogyan tudom biztosítani a biztonságomat a parkban?

A parkbeli biztonság biztosítása érdekében érdemes betartani a látogatási szabályokat, rendszeresen hidratálni magunkat, és a megfelelő felszereléssel rendelkezni. A látogatóknak ajánlott figyelni a táblákat és az útvonalakat, ne erőltessék a határaikat, és kerüljék azokat a területeket, amelyek zárva vannak. Végül, ha bármilyen biztonsággal kapcsolatos probléma merül fel, jelenteni kell az illetékeseknek.


Időjárás Egyiptom Ras Mohammad Nemzeti Park


Az időjárás mindenhol a világon fontos tényező, de Egyiptom Ras Mohammad Nemzeti Parkja különleges helyszín az évek során tapasztalt változatos időjárási viszonyai miatt. Ez a nemzeti park az egyik legismertebb és leglátogatottabb helyszín az országban, amely egyedülálló természeti kincseket és gyönyörű tájakat kínál az odalátogatóknak.

A Ras Mohammad Nemzeti Park Északi-Keleti nyúlványán helyezkedik el, ahol a Kék-tenger találkozik a Vörös-tengerrel. Ez a földrajzi elhelyezkedés rendkívüli hatással van az ottani időjárásra, amely gyakran szélsőséges változásokat mutat. Az év körülbelül három fő szezonra osztható: a meleg nyári szezonra, az enyhébb téli időszakra és a forró nyári időszakra.

A nyári szezon általában júniustól szeptemberig tart, és ebben az időszakban a hőmérséklet elérheti akár a 40 Celsius fokot is. A tengeri hőmérséklet is nagyon magas ilyenkor, több mint 30 fokos lehet. A nyári hónapokban jellemző a magas páratartalom és az erős napsugárzás, ezért nyáron mindig fontos a megfelelő árnyékolás és a napvédő krém használata.

A téli időszak, amely októbertől márciusig tart, jóval enyhébb időjárást hoz. A hőmérséklet általában 20 és 30 Celsius fok között mozog, ami ideális a strandoláshoz és a vízi tevékenységekhez. A téli hónapokban csökken a páratartalom és az eső is kevesebb előfordul, így ez a tökéletes időszak az aktív pihenésre és a különféle vízi sportok kipróbálására.

A forró nyári időszak, ami áprilistól májusig tart, az egyik legnehezebb időszak a Ras Mohammad Nemzeti Parkban. A hőmérséklet akár 45 Celsius fok is lehet, és a nyár végére a páratartalom is megnövekszik. Ez a szezon kevésbé népszerű a turisták körében, mivel a forró időjárás miatt az utazás és a kinti tevékenységek kényelmetlenek lehetnek.

Az időjárás jellemzői mellett a Ras Mohammad Nemzeti Parkban néha viharos szélnyomások is előfordulhatnak. Ez a jelenség a Vörös-tengerből érkező erős hideg légáramlások eredménye, amelyek gyorsan változtathatják az időjárást és az óceán állapotát.

Összességében a Ras Mohammad Nemzeti Parkban tapasztalható időjárás kiszámíthatatlan lehet, de a legtöbb időjárási viszony kedvező a turisták számára, akik használhatják a rengeteg szabadidős tevékenységet, amely a parkban elérhető. Fontos azonban, hogy mindig tájékozódjon az aktuális előrejelzésekről és készüljön fel a megfelelő ruházattal és felszereléssel az utazás előtt.


Repülőjegy Egyiptom Ras Mohammad Nemzeti Park


Az Egyiptomi Ras Mohammad Nemzeti Park számos izgalmas látnivalót kínál azoknak, akik kalandra és felfedezésre vágynak a világ egyik legszebb tengeri édenében. A park hatalmas kiterjedése és eltérő éghajlata lehetővé teszi, hogy a látogatók számos különböző tevékenységet űzhessenek, például búvárkodást, merülést vagy éppen hajókirándulásokat.

Azonban, mielőtt bármelyik tevékenységet is elkezdjük, először repülőjegyeket kell foglalnunk Egyiptomba. A legtöbb lucsos cég, mint például az Egypt Air, biztosít repülőjáratokat az ország több városába, köztük a turisták által kedvelt fővárosba is, a Kairóban.

Az Egyiptomba való repülés előnye, hogy a látogatóknak nem kell átmenniük az országon vagy órákat autózniuk, hogy megérkezzenek a parkhoz. A Sharm El Sheikh nemzetközi repülőtér (SSH) nagyon közel van a Ras Mohammad Nemzeti Parkhoz, csak kb. 20-30 perc autóútra.

A repülőjegy árai változóak lehetnek és attól függnek, hogy honnan érkezünk Egyiptomba. Az előre szervezett utazások általában olcsóbbak, mint ha egyénileg foglalnánk jegyeket, de találhatók olcsó repülőjegyek last minute vagy jegyakciók keretében is. Azonban, ha időponttól függetlenül tudunk választani a repülőjáratunkat, érdemes a szezonok közötti időszakokra keresnünk jegyeket, amikor kedvezőbb árakat kínálnak.

Fontos megjegyezni, hogy az Egyiptomba való repüléshez szükségünk van érvényes útlevélre és vízumra is. A vízumot többnyire a repülőtéren lehet megvásárolni, de ajánlatos előre tájékozódni erről, és szükség esetén előre beszerezni azt.

A repülőjegy foglalásakor érdemes megfontolnunk azt, hogy milyen időszakra tervezzük az utazást. Az Egyiptomi nyár nagyon forró és száraz, így a legjobb időszak a látogatásra az októbertől májusig tartó időszak. Ekkor a hőmérséklet kevésbé kínzó és a kellemesebb időjárás miatt azonban a jegyek árai valamivel magasabbak lehetnek.

Összességében az Egyiptombéli repülőjegyek foglalása egyszerűbb, mint gondolnánk. Számos lehetőség áll rendelkezésünkre, és az árak is változóak, a legjobb időszakokat a szezonok közötti időszakokban találhatjuk meg. Az Egyiptomi Ras Mohammad Nemzeti Park szépsége nem hagy majd minket hidegen, így ha tehetjük, mindenképpen fedezzük fel ezt a tengeri édenkertet!


Az elégedett ügyfelek 98%-a

A legalacsonyabb ár garantált

Nejobsáhlejší internetová nabídka letenek

A legkedvezőbb repülőjegyek minden országba a világon

Vegyen meg olcsó jegyeket azokba a helyekbe, melyek szépségükkel vagy ritkaságukkal lenyűgözik.

Repülőjegyek lokalizálása